Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan kuviot 2016

Mikä kuntouttavan työtoiminnan tarkoitus on?

Kuntouttavan tarkoitus on tarjota sinulle yksilöllistä tukea ja ohjausta yhdessä sovitun suunnitelman mukaan. Tavoitteena on löytää sinulle parhaiten sopiva polku omaan elämääsi.

Mitä kuntouttava työtoiminta on meillä?

 

Meidän porukassamme olet osa työyhteisöä, jossa jokaisella on oma tärkeä rooli. Työpaikkoja meillä on tarjolla autokorjaajasta kokkiin ja voimme räätälöidä sinulle sopimuksen, joka palvelee parhaiten tarpeitasi. Meidän tavoitteena on ottaa jokaisen elämäntilanne huomioon, siksipä talossamme on monenlaisia sopimuksia työtoiminnan sisällä. Ensimmäinen sopimus on kuitenkin aina vähintään kolmen (3) kuukauden mittainen.

Sinun kanssasi tehdään sopimus, jossa sovitaan työtehtäväsi, työaikasi, omat tavoitteesi yms. Sopimus tehdään ns. kolmikantasopimuksena, jossa minä olen mukana työnantajan edustajana, sinä työntekijänä ja kolmantena osapuolena on kunnan työntekijä. Jakson aikana käymme läpi työhistoriaa, elämäntilannetta, tulevaisuuden suunnitelmia yms. ja teemme sinun näköisen jatkosuunnitelman. Me puhumme asioista oikeilla nimillä ja jakson loputtua kirjoitamme palautteen siitä miten sinulla on mennyt ja mitäs sitten jakson jälkeen?

Kuka pääsee kuntouttavaan työtoimintaan?

Sinä, joka tarvitset pientä tai vähän suurempaa tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Olipa haasteesi sitten aamuheräämiset, raha-asiat rempallaan, pitkäksi venähtäneet viikonloput, työkyvyn- tai halun puute tai vaikkapa mietit mikä sinusta tulee isona ja aikaa on vierähtänyt vaan jossakin? Ainoa mitä sinulta odotamme on tahtoa muuttaa elämääsi ja tulevaisuuttasi paremmaksi. Tätä sinun ei tarvitse tehdä yksin, sillä apunasi näissä asioissa ovat omat ohjaajasi ja mukavat työkaverit.

Muistathan, että kuntouttava työtoiminta on vapaaehtoista ja halukkaita työtoimintaan on muitakin jopa jonoksi asti. Meille on tärkeää, että paikkoihin valitaan innokas ja motivoitunut työntekijä, joka haluaa muutosta asioihinsa. Meille päästään, ei pakoteta.

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota yhteyttä ja kysy lisää joko omalta te-virkailijalta, sosiaalityöntekijältä tai soita minulle ja pohdimme yhdessä lisää =)

 

 

 

 

”Saa olla oma itsensä, vaikka on erilainen” Mies 27v.

”Toiminta antaa rytmiä elämään ja tiedän mitä teen päivisin” Mies 27v.

”Vaikka välillä tössinkin, on hyvä että asiat saa rullaamaan taas” Mies 50v.

Leave a Reply